Zabezpečení železničních přejezdů ve vybraném regionu - Janovská, Iva; Zelený, Lubomír; Beneš, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Bakalářská práce se zabývá zabezpečením železničních přejezdů v jednom z krajů České republiky, konkrétně v kraji Plzeňském. Práce je rozdělena do čtyř kapitol, přičemž první kapitola se věnuje Plzeňskému kraji jako takovému (historie, průmysl, nezaměstnanost, atp.). Ve druhé kapitole se řeší doprava (silniční, železniční) v rámci kraje a také porovnání výhodnosti jednotlivých dopravních prostředků (automobil, autobus, vlak) na příkladu trasy Plzeň -- Železná Ruda jak z hlediska ekonomického, tak z hlediska časového. Ve třetí kapitole práce se zkoumá podíl zabezpečení železničních přejezdů a křižovatek s dopravou v rámci kraje, mimo jiné je zde uvedena i nehodovost u silniční a železniční dopravy a také schéma a popis automatického zabezpečení železničního přejezdu. Čtvrtá kapitola zhodnocuje ekonomický přínos využívání automatických systémů zabezpečení železničních přejezdů.
Vedoucí práce: Lubomír Zelený
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses