Odpovědnost zaměstnavatele za škodu - Kubelková, Tereza (2012)
Bakalářská práce se zabývá odpovědností za škodu ze strany zaměstnavatele v pracovněprávních vztazích. Cílem této práce je přiblížit problematiku odpovědnosti za škodu a vysvětlit nejdůležitější pojmy, které se s ní pojí. První část práce vymezuje obecné pojmy odpovědnosti v pracovněprávních vztazích, největší prostor je věnován již konkrétně odpovědnosti zaměstnavatele a jejím jednotlivým druhům. V této části práce jsou zmiňovány i statistické údaje za rok 2010 týkající se nemocí z povolání a pracovních úrazů. Praktickou částí práce je její pátá kapitola, ve které je ukázáno odškodňování úrazů z povolání na konkrétních případech z právní praxe.