Daň z příjmů fyzických osob v podmínkách individuálního podnikatele - Klepalová, Kateřina; Jirásková, Simona; Černý, Václav, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Bakalářská práce se zabývá zdaněním příjmů fyzických osob v podmínkách individuálního podnikatele dle § 7 zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů. První část je zaměřena na možné evidence hospodářské činnosti podnikatele, které umožňují následně stanovit i daňové zatížení (daňová evidence, účetnictví, uplatnění výdajů procentem z příjmů a daň stanovená paušální částkou). Cílem druhé kapitoly je popsat postup stanovení daňové povinnosti a ukázat různé korekční prvky, pomocí kterých se tato povinnost dá legálně snižovat. Popsány jsou i změny, které v nejbližší době postihnou daňový zákon a podnikatelé by se s nimi měli začít seznamovat. Jelikož daň z příjmů není jediným povinným odvodem každého podnikatele, je následující část zaměřena na stanovení pojistného na zdravotní a sociální pojištění OSVČ. V poslední pasáži je uveden praktický příklad zabývající se nalezením optimální výše daně a odvodů smyšlené rodiny, kde cílem je ukázat, jak funguje institut spolupracujících osob a že ne v každé situaci musí být výhodný.
Vedoucí práce: Simona Jirásková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses