Vznik kapitálové společnosti, operace s vlastním kapitálem - Pátková, Michaela; Polák, Martin; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Cílem mé bakalářské práce je vznik kapitálových společností se zaměřením se na operace s vlastním kapitálem. Práce se zabývá právními souvislostmi vzniku kapitálových společností, základním kapitálem a jeho úhradou. Následující část je věnována operacím s vlastním kapitálem. Jsou zde vysvětleny rozdíly mezi vlastním a základním kapitálem a způsoby zvýšení či snížení základního kapitálu. Dále jsou zde zmíněny kapitálové fondy a fondy, které se tvoří ze zisku. Poslední část bakalářské práce tvoří analýza vlastního kapitálu deseti vybraných akciových společností včetně analýzy tvorby zákonného rezervního fondu.
Vedoucí práce: Martin Polák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses