Kulturní tolerance a intolerance (se zaměřením na náboženskou toleranci) - Krylová, Kateřina (2012)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit toleranci a intoleranci vůči Mormonům v USA, především pak zamyšlení nad původem těchto postojů a srovnáním stavu dnes a v době vznikání jejich církve. Teoretická část nejprve vysvětluje pojem tolerance a následně se zabývá její potřebou a historií. V části zaměřené na USA vychází z jejich dějin náboženství a na základě statistických údajů popisuje specifika Mormonů a postoje, které vyvolávají.