Kulturní tolerance a intolerance (se zaměřením na náboženskou toleranci) - Krylová, Kateřina; Riedlbauch, Václav, 1947-2017; Kouba, Vojtěch, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit toleranci a intoleranci vůči Mormonům v USA, především pak zamyšlení nad původem těchto postojů a srovnáním stavu dnes a v době vznikání jejich církve. Teoretická část nejprve vysvětluje pojem tolerance a následně se zabývá její potřebou a historií. V části zaměřené na USA vychází z jejich dějin náboženství a na základě statistických údajů popisuje specifika Mormonů a postoje, které vyvolávají.
Vedoucí práce: Václav Riedlbauch
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses