Porovnanie českých účtovných predpisov s IFRS so zameraním na dlhopisy - Vasilišin, Ľubomír; Jirásková, Simona; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Cieľom práce je podať informácie o účtovaní, metódach oceňovania dlhových cenných papierov, hlavne dlhopisov z hľadiska podnikateľských jednotiek. Podrobnejšie je vysvetlené delenie a klasifikácia cenných papierov, účtovanie a oceňovanie dlhopisov diskontovaných aj kupónových podľa metód českej účtovnej legislatívy, ale aj riešenie podľa IFRS na cenné papiere so zameraním na dlhopisy. Práca zahrňuje pohľad investora a emitenta na dlhopis v účtovníctve. Obsahuje základné právne náležitosti, ktoré sa týkajú emitovania dlhopisu a náležitosti, aké musí dlhopis obsahovať z právneho hľadiska. V príkladoch sú znázornené dopady na zmeny vo výkazoch, hlavne súvahové položky a ich rozdiely pri použití metód IFRS a českej účtovnej legislatívy. V závere sú vyzdvihnuté hlavné rozdiely pri použití českej legislatívy a medzinárodných štandardov.
Vedoucí práce: Simona Jirásková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses