Etika zaměstnance účetního oddělení, loajalita vůči zaměstnavateli - Dolejší, Jakub (2012)
Bakalářská práce se zabývá morálkou a etikou účetních pracovníků, vymezuje vztah mezi morálkou a právem, rozebírá etický kodex profesních účetních a jeho jednotlivé části. Zabývá se jeho cíli, etickými principy a objasňuje význam etického kodexu. Práce vymezuje některé formy vnitřních podvodných jednání a vybrané formy demonstruje na praktických příkladech. Text se zaobírá mlčenlivostí účetních pracovníků. Vysvětluje použití konkurenčních doložek a rozebírá jejich problematické části a zabývá se morálností jejich použití.