Vnitřní a vnější kontrolní systémy společnosti FIRMA XYZ, spol. s r.o. - Zajícová, Markéta (2012)
Bakalářská práce objasňuje pojmy vnitřní a vnější kontrolní systém. Vysvětluje důvody pro jejich zavádění a požadavky na jejich fungování. V rámci vnitřního kontrolního systému se zabývá účetním systémem, operativní evidencí a manažerským účetnictvím. Vnější kontrolní systém rozděluje na státní a nestátní část. Praktická část zkoumá vnitřní a vnější kontrolní systémy na společnosti FIRMA XYZ, spol. s r. o. Představuje subjektivní nastavení kontrolních systémů této společnosti.