Finanční analýza podniku OLMA, a.s. - Kotková, Jana (2012)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit finanční situaci v podniku Olma, a.s. v období 2006 -- 2010. Práce je členěna na teoretickou a praktickou část, v teoretické části jsou specifikovány použité metody a důležité pojmy, v praktické části je podnik analyzován pomocí horizontální a vertikální analýzy výkazů, poměrových výkazů, analýzy čistého pracovního kapitálu a bonitních a bankrotních modelů. Nakonec je podnik srovnán se třemi konkurenty. V závěru jsou shrnuty nejvýznamnější výsledky a doporučení pro podnik.