Financování a účetnictví obecně prospěšných společností v konkrétních podmínkách Člověk v tísni o.p.s. - Jandová, Michaela; Hálek, Miroslav; Takáčová, Hana, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Bakalářská práce se zabývá nestátními neziskovými organizacemi, speciálně je zaměřena na obecně prospěšné společnosti. Cílem práce je seznámení se specifiky účetnictví a způsoby financování neziskových organizací v konkrétních podmínkách obecně prospěšné společnosti. Nejdříve je práce zaměřena na obecné informace o neziskovém sektoru, dále o nestátních neziskových organizacích a následně se věnuje obecně prospěšným společnostem. Obecně prospěšné společnosti jsou charakterizovány dle platných zákonů. Uvedeny jsou způsoby financování a účetní specifika odlišující nestátní neziskové organizace (obecně prospěšné společnosti) od podnikatelských subjektů. V praktické části je práce zaměřena na konkrétní obecně prospěšnou společnost Člověk v tísni, o. p. s. a jsou analyzovány způsoby financování a náklady, výnosy a výsledek hospodaření v letech 2008, 2009 a 2010.
Vedoucí práce: Miroslav Hálek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses