Centrální systém účetních informací státu - Kortanová, Nikola (2012)
Bakalářská práce se zabývá Centrálním systémem účetních informací státu, jeho funkcemi a účelem. První část popisuje účetnictví státu v České republice. Další část je věnována prováděcím vyhláškám, které novelizují zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví. Poslední praktická část se zaměřuje na dopady Centrálního systému účetních informací státu na běžný provoz účetních jednotek. Cílem práce je zhodnotit přínosy a dopady vzniku účetnictví státu.