Finančná analýza podniku Choceňská mlékárna, s.r.o. - Zigo, Michal (2012)
Bakalárska práca hodnotí finančnú pozíciu podniku Choceňská mlékárna, s.r.o. pomocou nástrojov finančnej analýzy ako horizontálna a vertikálna analýza, sústava paralelných a pyramidálnych ukazovateľov, bonitných a bankrotných modelov, ekonomickej pridanej hodnoty a to v časovom horizonte päť rokov. Teoreticko-metodologická časť pojednáva jednak o finančnej analýze ako nástroji hodnotenia finančnej pozície a ďalej vymedzuje použité aparáty hodnotenia. Praktická časť zahŕňa popis analyzovaného podniku a výstupy finančnej analýzy. V závere sú zhodnotené výsledky a vyslovené doporučenia pre ďalší pozitívny vývoj spoločnosti.