Přeshraniční fúze společností v právu EU - Horáková, Lucie (2012)
Zadáním mé práce bylo představit celý proces přeshraničních fúzí v právu Evropské unie. Snahou práce bylo podat ucelený přehled o tom, jak přeshraniční fúze probíhá a případnému čtenáři přiblížit problematiku přeshraničních fúzí dle evropské legislativy. Práce je především věnována analýze směrnice Rady a Evropského parlamentu č. 2005/56/ES, která tvoří jeden ze základních pilířů pro tuto problematiku.