Analýza nabídky povinného ručení na českém trhu - Kladiva, Jan; Gruber, Petr, 1948-; Ducháčková, Eva, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Tato bakalářské práce se zabývá analýzou nabídky povinného ručení na českém trhu a je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Teoretická část se ze začátku zaměřuje na charakteristiku povinného ručení, historii a legislativu, později se věnuje sjednání a zániku pojištění a také změně pojišťovny. V praktické části práce pokračuje nejprve porovnáním nabídek jednotlivých pojišťoven podle různých kritérií, např. podle možnosti připojištění, maximální výše bonusů a limitů pojistného plnění. Poté následují modelové příklady a jejich zhodnocení na základě ceny. Práce upozorňuje jednak na důležitost sjednání povinného ručení a jednak na výběr vhodné varianty, tzn. rozhodovat se rovněž podle kvality pojištění, nikoliv pouze podle ceny. Naznačuje také možný vývoj této oblasti pojišťovnictví.
Vedoucí práce: Petr Gruber
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses