Výroční zpráva příspěvkové organizace - Jeslová a azylová zařízení České Budějovice - Vopalecká, Anna (2012)
Cílem bakalářské práce je zjištění předpokladů dobré výroční zprávy příspěvkových organizací a nalezení atypických prvků, které jsou s ní spojeny. Na začátku teoretické části je vysvětlena definice a charakteristika neziskových organizací. Dále jsou v práci vystiženy odlišnosti mezi dvěma typy příspěvkových organizací. Teoretická část se především zaměřuje na obvyklé náležitosti výroční zprávy příspěvkových organizací a české právní předpisy, které ji upravují. Druhá praktická část je věnována konkrétní výroční zprávě příspěvkové organizace Jeslových a azylových zařízení České Budějovice. Na základě teoretické části se hodnotí její silné a slabé stránky. V závěru bakalářské práce se kladně posuzuje prezentační část výroční zprávy Jeslových a azylových zařízení České Budějovice, ale zároveň se vyslovuje doporučení, aby se v příští výroční zprávě příspěvková organizace více soustředila na finanční část výroční zprávy.