Účetní závěrka dle českých účetních předpisů v komparaci s IFRS - Benešová, Eva (2012)
Práce je zaměřena na získání teoretických i praktických poznatků z oblasti účetní závěrky podle českých účetních předpisů a Mezinárodních standardů účetního výkaznictví. Myšlenkou je poukázat na rozdíly mezi těmito účetními předpisy na příkladu konkrétní účetní závěrky v podmínkách české společnosti. V teoretické části jsou shrnuty náležitosti účetní závěrky kladené ze strany českých předpisů a ze strany IFRS. Praktická část se opírá o poznatky obsažené v části teoretické a využívá těchto znalostí pro provedení analýzy účetní závěrky konkrétní společnosti se zdůrazněním rozdílů mezi jednotlivými předpisy a jejich dopady do účetní závěrky.