Příspěvek Turecka ke kulturní rozmanitosti Evropy - Malečová, Simona; Riedlbauch, Václav, 1947-2017; Postránecký, Josef, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Cílem práce a prováděného výzkumu je zjistit, jaká je historická zkušenost Evropanů, konkrétně pak i Čechů, s Tureckem, identifikovat stereotypy objevující se u této problematiky a určit postoj Čechů k případnému přijetí tohoto státu do Evropské unie. Dalším cílem práce je zjistit úroveň znalostí a povědomí Čechů o dnešním Turecku a určit možné příčiny jevu neznalosti, neinformovanosti a nezájmu Čechů o Tureckou republiku. Na základě dostupné literatury, teoretických poznatků, oficiálních statistik a vlastního dotazníkového šetření je potvrzen vztah mezi nepříznivým vnímáním Turecka a základní neznalostí tohoto teritoria.
Vedoucí práce: Václav Riedlbauch
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses