Účetnictví a daňová evidence pro účely stanovení základu daně individuálního podnikatele - Svoboda, Jiří (2012)
Bakalářská práce se zabývá rozborem vedení daňové evidence a účetnictví pro účely stanovení základu daně z příjmů individuálního podnikatele. Na počátku práce jsou vymezeny pojmy týkající se podnikání a příjmy, kterých podnikatel dle zákona o daních z příjmů může nabývat a které tak ovlivňují základ daně z příjmů. V dalších kapitolách jsou popsány principy, postupy a zásady vedení daňové evidence a účetnictví, každá z těchto kapitol je zakončena analýzou toho, co musí podnikatel na konci zdaňovacího období učinit a některými vybranými vlivy na základ daně z příjmů při vedení obou těchto evidencí. V závěru práce se nachází komplexní příklad, který předvádí praktické využití obou evidencí a poukazuje na rozdíly ve výši základu daně z příjmů při vedení daňové evidence a při vedení účetnictví.