Daňová evidence vs. účetnictví individuálního podnikatele - Vašíčková, Lucie; Hálek, Miroslav; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Bakalářská práce se zaměřuje na individuálního podnikatele a vykazování jeho hospodářské činnosti. Prostor je věnován daňové evidenci a účetnictví. V úvodu je nastolena otázka, který druh výkaznictví je pro individuálního podnikatele lepší. Práce pokračuje vymezením pojmu individuální podnikatel a dále jeho příjmů. Další kapitola je věnována představení daňové evidenci. Zde jsou představeny především evidence příjmů a výdajů, pohledávek a závazků, dlouhodobého majetku a zásob. Na konci kapitoly následuje postup úpravy výsledku hospodaření na základ daně a následně daňovou povinnost. Další kapitola se týká účetnictví, jeho principům a zásadám. Pozornost je věnována stejným druhům majetku a závazků jako v kapitole o daňové evidenci, opět je zde představen postup zjišťování daňové povinnosti. Další kapitola je zaměřena na porovnání rozdílů daňové evidence a účetnictví, především dopady na základ daně. V závěru práce je vše ukázáno na praktickém souhrnném příkladě.
Vedoucí práce: Miroslav Hálek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses