Židovská čtvrť v Třebíči a možnosti její animace - Štěpánková, Petra; Kouba, Vojtěch, 1983-; Malcová, Zuzana, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Práce nastiňuje historii židovského osídlení Třebíče, vznik ghetta a důvody jeho zachování do dnešní doby. Popis využití a umístění budov ghetta je důležitý pro pochopení toho, jak fungoval běžný život a správa židovské obce v separované čtvrti. Práce dále popisuje proces revitalizace židovské čtvrti během posledních 20 let. Jsou zde uvedeny tři základní projekty, díky kterým se podařilo bývalé ghetto nejen stavebně rehabilitovat, ale i zapojit do současného života obyvatel města. Unikátnost celého území byla oceněna zápisem na Seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO. Praktická část práce, věnovaná současnému využití objektů v židovské čtvrti, zkoumá důvody stále nevyužitého kulturního potenciálu. Pomocí metod socioekonomické animace a nástrojů z oblasti cestovního ruchu řeší problémy destinace a nastiňuje možné budoucí využití.
Vedoucí práce: Vojtěch Kouba
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses