Odložená a splatná daň v účtovníctve Slovenskej republiky - Bilický, Peter (2012)
Bakalárska práca sa zaoberá problematikou odloženej a splatnej dani, konkrétne v podmienkach upravených slovenskou legislatívou. Obsahom práce je všeobecné vysvetlenie problematiky o odloženej dani a pojmov, ktoré s ňou úzko súvisia, ako je odložená daňová pohľadávka, odložený daňový záväzok a iné. Následne je pozornosť venovaná odloženej dani z pohľadu účtovníctva a rôznym titulom zakladajúcich povinnosť účtovať o odloženej dani. Pre názorné vysvetlenie a praktickú ukážku výpočtu odloženej dani, je v práci zahrnutý aj komplexný príklad na danú problematiku fiktívnej spoločnosti.