Likvidace podniku - Procházka, Michal (2012)
Tato práce se zabývá problematikou likvidace podniku, se zaměřením na obchodní společnosti. Popisuje celý proces likvidace od samotného rozhodnutí o likvidaci, až do výmazu společnosti z obchodního rejstříku, a také se zaměřuje na právní, účetní a daňovou stránku likvidace. Účetní postupy v průběhu likvidace jsou znázorněny na příkladu fiktivní společnosti.