Leasing versus úvěr - Chalupecký, Jakub (2012)
Práce má za cíl porovnat leasing a úvěr jako formy externího financování při pořízení dlouhodobého majetku, a to zejména z právního, účetního a daňového hlediska. Z účetního pohledu se zaměřuje na počátek smlouvy, standardní průběh a řádné ukončení smlouvy. Kapitola o daních navazuje na předešlou účetní problematiku. V další kapitole se práce soustředí na porovnání ekonomické výhodnosti finančního leasingu a úvěru. Na závěr teoretické poznatky aplikuje na konkrétní příklad financování ojetého automobilu. Práce je proložena ilustrativními příklady a statistickými údaji o využití jednotlivých investičních prostředků.