Leasing versus úvěr - Chalupecký, Jakub; Nováková, Lenka; Vašek, Libor, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Práce má za cíl porovnat leasing a úvěr jako formy externího financování při pořízení dlouhodobého majetku, a to zejména z právního, účetního a daňového hlediska. Z účetního pohledu se zaměřuje na počátek smlouvy, standardní průběh a řádné ukončení smlouvy. Kapitola o daních navazuje na předešlou účetní problematiku. V další kapitole se práce soustředí na porovnání ekonomické výhodnosti finančního leasingu a úvěru. Na závěr teoretické poznatky aplikuje na konkrétní příklad financování ojetého automobilu. Práce je proložena ilustrativními příklady a statistickými údaji o využití jednotlivých investičních prostředků.
Vedoucí práce: Lenka Nováková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses