Oceňování a vykazování majetkových cenných papírů v účetnictví ČR a jejich daňové dopady - Šindelář, Michal; Hálek, Miroslav; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Práce se zabývá majetkovými cennými papíry z účetního a daňového pohledu. Cílem je vysvětlit účtování akcií a výnosy i náklady vzniklé z účetních operací zkoumat z daňového pohledu. První část představuje úvod do problematiky cenných papírů se zaměřením na objasnění pojmů s cennými papíry souvisejících. Další část podrobně rozebírá účtování a vykazování akcií. Poslední část zkoumá dopady účetních transakcí do základu daně. Práce je doplněna množstvím praktických schémat.
Vedoucí práce: Miroslav Hálek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses