Specifika výběru a implementace účetního software malé firmy - Kubiš, Tomáš; Ďurianová, Gabriela; Hora, Michal, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Práce obsahuje informace, které jsou cenné pro začínající firmy potýkající se s výběrem nového účetního softwaru, případně pro firmy, které v průběhu svého podnikání nejsou spokojeny se svým současným účetním softwarem a chtějí změnu. V úvodu práce jsou shrnuty legislativní požadavky kladené na formu vedení účetnictví. Dále jsou objasněny jednotlivé formy vedení účetnictví. Všechny metody jsou stručně charakterizovány a zároveň jsou uvedeny výhody a nevýhody těchto metod vedení účetnictví. Jsou rozebrána kritéria, která by měla firma hodnotit při výběru nového účetního softwaru. Je uvedeno, co všechno obnáší proces výběru a implementace účetního softwaru v malém podniku. V další kapitole je přehledně znázorněno rozdělení firem podle velikosti. Dále je charakterizována malá firma, jsou uvedeny její výhody a nevýhody, strategie používané v malé firmě a v neposlední řadě jsou uvedeny strategie využívané v malých firmách a struktura řízení malých firem. V praktické části je znázorněn proces výběru a implementace účetního softwaru na konkrétní firmě.
Vedoucí práce: Gabriela Ďurianová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses