Dopad vladnych reforiem na stavebne sporenie - Szarková, Lucia (2012)
Bakalárska práca má za cieľ zhodnotiť a porovnať hlavné regulatórne faktory, ktoré ovplyvnili vývoj stavebného sporenia v Českej republike. Ide hlavne o zmeny vo výške štátnej podpory, dobu sporenia a zdanenie výnosu, ktoré výrazným spôsobom ovplyvnili správanie vkladateľov. Zistené závery z hľadiska výnosnosti boli následne porovnané s alternatívnymi sporiacimi produktmi ponúkanými v ČR a so stavebným sporením na Slovensku. Zistila som, že stavebné sporenie v ČR je stále výhodným sporiacim produktom. Aj po reformách, v porovnaní s inými sporiacimi produktmi, prináša klientom ochotným sporiť dlhšiu dobu, výhodné zhodnotenie finančných prostriedkov.