Zahraničné vzťahy Argentíny s EÚ a USA - Baloghová, Andrea (2012)
Cieľom tejto práce je zistiť, ktoré sú prioritné oblasti spolupráce medzi Argentínou a USA a Argentínou a EÚ a následne ich porovnať. Kritériami tohto porovnávania je identickosť alebo neidentickosť v prípade vzťahov medzi USA a EÚ, dôležitosť jednotlivých vzťahov pre Argentínu (objavovanie sa v jej princípoch zahraničnej politiky) a príčiny tohto významu a napokon predpokladané trendy do budúcnosti. Je poskytnutý stručný prehľad vzťahov Argentíny s oboma celkami a stručná charakteristika hlavných oblastí vzťahov, vrátane ich hlavných programových dokumentov a zmlúv.