Behaviour driven development - Vodička, Petr (2012)
Bakalářská práce se věnuje popisu a praktické ukázce použití metodiky Behaviour Driven Development -- Vývoje řízeného požadavky na chování. Cílem práce je seznámit čtenáře s popisovanou metodikou -- ukázat její přístup k softwarovým projektům, poskytnout ucelený teoretický základ a představit možnost využití metodiky, především jejích nástrojů, konkrétně frameworku Cucumber-JVM, a přístupu specifikace na základě příkladů, při vývoji aplikací v jazyku Java. Součástí práce je ukázka malého softwarového projektu, jehož produktem je demonstrační aplikace vyvinutá přístupem BDD. Jelikož je Vývoj řízený požadavky na chování agilním přístupem, věnuje se úvodní část práce stručnému popisu tohoto přístupu a porovnává jej s přístupem tradičním, aby byl vytvořen kontext pro následující teoretickou a praktickou část.