Kurátor - Chovanová, Katarína (2012)
V tejto bakalárskej práci sa budem zaoberať činnosťou kurátora v kultúre a výzvami aké táto profesia prináša v modernej dobe, najmä v Českej republike, ale aj v iných krajinách. Práca bude pojednávať o histórií a vývoji kurátorstva, o jeho dnešnom chápaní a trendoch v zmysle ekonomickom, kultúrnom i spoločenskom so snahou o všeobecnejšiu charakteristiku stavu a potrieb v tejto oblasti pre možnosť budúceho praktického využitia.