Aktivní pro-imigrační politika ČR po vstupu do EU - Hýža, Petr (2012)
Bakalářská práce s názvem "Aktivní pro-imigrační politika ČR po vstupu do EU" pojednává o politice na podporu imigrace zahraničních pracovníků praktikované Českou republikou. Hlavním cílem práce bylo analyzovat tři projekty imigrační politiky České republiky - Výběr kvalifikovaných zahraničních pracovníků, projekt Zelené karty a Modré karty. Analýza byla zaměřena na identifikaci silných a slabých stránek a vyhodnocení úspěšnosti projektů. V poslední části práce je uveden dotazníkový průzkum. Cílem dotazníkového šetření bylo zjistit: informovanost cizinců o projektech imigrační politiky České republiky, motivy a účel migrace cizinců.