Měnící se role Ruska a Číny v energetickém sektoru Kazachstánu - Lacina, Jiří; Cibulková, Petra, 1977-; Knotková, Vladimíra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Následující bakalářské práce se zabývá měnící se rolí Ruska a Číny v energetickém sektoru Kazachstánu. Zaměřuje se pouze na ropný a plynový sektor. První část zkoumá měnící se roli Ruska jako důležitého aktéra v těchto sektorech a druhá část zkoumá roli Číny. Důraz je kladen na diverzifikaci exportních tras Kazachstánu ve vztahu k Rusku a jeho zájmům. Čína je analyzována jako samostatný aktér s vlastními zájmy, jako potenciální konkurent pro Rusko a jako významný ekonomický hráč nabízející Kazachstánu alternativu v jeho cestě k diverzifikaci exportních tras.
Vedoucí práce: Petra Cibulková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses