Prevence před ztrátou dat (Data Loss Prevention) - Čermák, Tomáš (2012)
Cílem této práce je poskytnout základní informace z oblasti ochrany před úniky firemních dat. V teoretické části budou popsány základní principy a možnosti, které tato oblast nabízí, včetně důvodů, proč se ochranou dat vůbec zabývat. Dále v praktické části proběhne zavedení a testování vybraných funkcionalit poskytovaných na poli DLP open-source řešení. V oblasti DLP je jen málo obsáhlejších textů v českém jazyce, tato práce by tedy měla sloužit k získání základních informací ohledně této oblasti.