Prevence před ztrátou dat (Data Loss Prevention) - Čermák, Tomáš; Pavlíček, Luboš; Kališ, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Cílem této práce je poskytnout základní informace z oblasti ochrany před úniky firemních dat. V teoretické části budou popsány základní principy a možnosti, které tato oblast nabízí, včetně důvodů, proč se ochranou dat vůbec zabývat. Dále v praktické části proběhne zavedení a testování vybraných funkcionalit poskytovaných na poli DLP open-source řešení. V oblasti DLP je jen málo obsáhlejších textů v českém jazyce, tato práce by tedy měla sloužit k získání základních informací ohledně této oblasti.
Vedoucí práce: Luboš Pavlíček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses