Financování sportovního odvětví v ČR - Bednářová, Hana (2012)
Práce se zabývá historií a vývojovými modely ve financování profesionálního evropského sportu, charakteristickými znaky modelů a odlišnostmi v rámci České republiky. Řeší problematiku různých druhů příjmu a jejich odlišný vliv na zdanění, příjmovou strukturu společností působících ve sportu, především v ledním hokeji a fotbale, a odlišné hodnocení ekonomických ukazatelů od ostatních podnikatelských subjektů a také odlišné zobrazování položek v rámci účetnictví. Zaměřuje se také na změny ve financování v souvislosti s vývojem situace kolem loterijní společnosti Sazka a.s. Cílem práce je kvantifikovat význam sponzoringu a využití reklamy ve sportu a ukázat financování sportovní společnosti na konkrétním příkladu hokejového klubu HC Slavia Praha a.s