Profesní odpovědnost auditorů, daňových poradců a účetních - Králová, Jana; Nováková, Lenka; Molín, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Bakalářská práce se zabývá profesemi auditorů, daňových poradců a účetních. Cílem je popsat profesní odpovědnost sledovaných odborných povolání. Problematika je řešena z pohledu České republiky. Práce charakterizuje audit včetně jeho základních druhů, popisuje předpoklady výkonu auditorské činnosti a pracovní postupy auditora. Dále definuje daňové poradenství a daňový systém České republiky, vymezuje také pracovní náplň daňového poradce a odhaluje připravované změny v české daňové legislativě. Zabývá se rovněž účetní profesí, podává informace o legislativní úpravě českého účetnictví, certifikaci této profese a popisuje chyby, které v praxi mohou při vedení účetnictví nastat. Poslední část bakalářské práce se věnuje komparaci zjištěných poznatků a vymezení objevených rozdílů, resp. podobností.
Vedoucí práce: Lenka Nováková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses