Přehled a porovnání cloudových řešení pro vývoj aplikací - Filimonov, Sergey (2012)
V této bakalářské práci se čtenář seznámí s definici cloudu a nahlédne do jeho historie. Také v práci věnuji pozornost hlavním hráčům na trhu cloudových řešení a obecným výhodám a nevýhodám podobných řešení. V praktické části práce je uveden přehled a porovnání některých platforem podle základních vybraných autorem parametrů. Pro praktickou část této práce, porovnaní a popsaní cloudových řešení, jsou vybrané jiné cloudy než obecně uznávané, jsou to málo známé drobné cloudové platformy, které jsou poskytovány zdarma. Hlavní cíl práce -- prozkoumat téma cloudových řešení pro vývoj aplikací.