Cloud Computing Přehled dostupných SaaS řešení - Hrubý, Jakub; Margaris, Nikos; Feuerlicht, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Tato bakalářská práce pojednává o oblasti Cloud Computingu, která se nazývá Software jako Služba, neboli zkráceně SaaS. Ve stručnosti se jedná o model poskytování aplikací prostřednictvím Internetu. Cílem práce je představení pojmu Cloud Computing a jeho cha-rakteristik, detailnější objasnění pojmu SaaS včetně klíčových vlastností, přínosů a omezení a v závěru zmapování a zhodnocení nabídky ERP produktů poskytovaných formou SaaS na českém trhu. Teoretická část práce je založena na literární rešerši odborných knih, článků a dalších elek-tronických zdrojů. Následné mapování nabídky produktů spočívá ve vyhledávání informací prostřednictvím Internetu. Vyhodnocení vychází z dostupných vlastností produktů a je postaveno na kritériích sestavených na základě odborných studií a článků. Hlavním přínosem práce je dle mého mínění zmapování aktuální nabídky produktů ERP poskytovaných formou SaaS na českém trhu a jejich ohodnocení na základě zvolených kri-térií. Struktura práce vychází ze stanovených cílů. První část se věnuje teorii, přičemž je postu-pováno vždy od obecného ke konkrétnímu. V druhé části je vymezen prostor pro zmapo-vání nabídky na českém trhu, užší výběr produktů pro hodnocení, představení hodnotící metody a závěrečné porovnání.
Vedoucí práce: Nikos Margaris
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses