Překážky Cloud Computingu v českém prostředí - Kűfner, Jiří (2012)
Tématem této práce je jeden z nejvíce zmiňovaných pojmů současného IT světa nazvaný Cloud computing. Cloud computing je model využívání IT prostřednictvím poskytování služeb. Práce má dvě části. V první části práce jsou na základě dostupných zdrojů shrnuty teore-tické základy Cloud computingu. Druhá část práce je založena na provedeném dotazníko-vém šetření napříč společnostmi působícími na českém trhu. Cílem první části práce je poskytnout teoretický základ související s pojmem Cloud com-puting. Druhá část práce se soustředí na vyhodnocení míry adopce SaaS služeb ve společ-nostech působících na českém trhu. Zároveň je cílem zjištění překážek, které brání většímu rozšíření těchto služeb a jejich vliv na míru rozšíření.