Překážky Cloud Computingu v českém prostředí - Kűfner, Jiří; Margaris, Nikos; Feuerlicht, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Tématem této práce je jeden z nejvíce zmiňovaných pojmů současného IT světa nazvaný Cloud computing. Cloud computing je model využívání IT prostřednictvím poskytování služeb. Práce má dvě části. V první části práce jsou na základě dostupných zdrojů shrnuty teore-tické základy Cloud computingu. Druhá část práce je založena na provedeném dotazníko-vém šetření napříč společnostmi působícími na českém trhu. Cílem první části práce je poskytnout teoretický základ související s pojmem Cloud com-puting. Druhá část práce se soustředí na vyhodnocení míry adopce SaaS služeb ve společ-nostech působících na českém trhu. Zároveň je cílem zjištění překážek, které brání většímu rozšíření těchto služeb a jejich vliv na míru rozšíření.
Vedoucí práce: Nikos Margaris
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses