Organizovaná trestná činnost - Šembera, Kryštof; Žák, Květoslav; Spirit, Michal, 1943-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Práce pojednává o organizované trestné činnosti v Itálii, především pak na Sicílii. Zabývá se její historií a následně ji dává do souvislosti se sociálním, ekonomickým a politickým vývojem ostrova i celé země. V první kapitole popisuji vznik a vývoj organizované trestné činnosti na Sicílii do konce 20. století. Ve druhé kapitole se zaměřuji na osobnosti, které proti organizované trestné činnosti bojovali v průběhu historie. Třetí kapitola je věnována vývoji organizované trestné činnosti v 21. století a jsou v ní uvedeny i další trestně činné organizace aktivní na jihu Itálie.
Vedoucí práce: Květoslav Žák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses