Vnútorný vývoj v Zimbabwe po roku 2000 - Peľak, Branislav; Kochan, Jan, 1977-; Pavlicová, Vendula; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Politický vývoj v Zimbabwe po roku 2000 sa odrazil v hlavných problémoch tejto krajiny, a to v neúspešnej pozemkovej reforme, ktorá siahá až do bojov za nezávislosť, ďalej v neustálej politickej nestabilite a snahách vládnej strany ZANU-PF o udržanie sa pri moci za každú cenu. Boje o moc nepriniesli len politickú krízu, ale aj krízu ekonomickú a spoločenskú, keď si ľudia v Zimbabwe napriek svojim kultúrnym koreňom uvedomujú potrebu zmeny a pôvodne slabá opozícia nabrala na sile. Cieľom tejto práce je pomocou analýzy vnútorného politického a ekonomického usporiadania v Zimbabwe identifikovať faktory budúceho vývoja.
Vedoucí práce: Jan Kochan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses