Finanční analýza firmy Ferostav, a. s. - Zadražilová, Lucie; Holečková, Jaroslava; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Bakalářská práce se zabývá finanční analýzou společnosti Ferostav a.s. v letech 2005 až 2011. Cílem této práce je zjistit a vyhodnotit finanční situaci podniku, tedy zjistit finanční zdraví firmy. V teoretické části se zabývám obecným pojetím finanční analýzy, jejími uživateli, zdroji informací, včetně popisu obsahu konkrétních finančních účetních výkazů a popisuji techniky a metodické nástroje finanční analýzy, které jsou dále aplikovány v praktické části. V praktické části interpretuji výsledky analýzy, vyvozuji závěry a snažím se predikovat finanční tíseň pomocí bankrotních a bonitních modelů. V závěru práce se snažím o celkové stručné shrnutí dosažených výsledků a predikci budoucího vývoje.
Vedoucí práce: Jaroslava Holečková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses