Vliv náboženství na zahraniční politiku Případová studie Dánsko - Trávníčková, Karolína (2012)
Náboženství má v různých oblastech světa v současné době stále významný vliv na politiku, konkrétně také na zahraniční politiku jednotlivých zemí. Cílem práce je posoudit míru vlivu náboženství na zahraniční politiku vybrané země (Dánsko) Evropské unie, na její současnou zahraniční politku. Východiskem bude kulturně-historická analýza a rozbor vývoje náboženské struktury země. Získané výsledky budou srovnány a posuzovány ve vztahu k současným trendům Evropské unie.