Rezervy - komparace účetních pravidel IFRS pro SME a českých účetních předpisů - Kubíková, Martina (2012)
Bakalářská práce se zabývá účetní oblastí rezervy z pohledu českých účetních předpisů a Mezinárodního standardu účetního výkaznictví pro střední a malé podniky. Hlavním cílem práce je vymezit základní rozdíly mezi srovnávanými účetními systémy v evidenci rezerv. Dále práce stručně popisuje IFRS pro SME a problematiku malých a středních podniků v ČR. Na základě komparace teoretické i praktické vymezuje hlavní rozdíly mezi jednotlivými účetními systémy, a to jak v evidenci rezerv, tak i v obecné rovině.