Vývoj a porovnání vybraných metodik řízení ICT projektů - Rosenberger, Tomáš (2012)
Bakalářská práce se zabývá problematikou metodik řízení ICT projektů. Práce si klade celkem tři cíle. Prvním cílem je identifikovat, charakterizovat a jednotně popsat vybrané metodiky pro řízení ICT projektů a zmapovat jejich historický vývoj. Druhým cílem je porovnat vybrané metodiky podle stanovených specifických kritérií. Třetím cílem je vybrat vhodnou metodiku pro stanovená modelová ICT oddělení nebo společnosti na základě jejich organizační kultury a typu řešených projektů. V teoretické části práce jsou nejdříve vymezeny základní pojmy týkající se problematiky a poté jsou identifikovány a jednotně popsány jednotlivé vybrané metodiky. V analytické části práce jsou stanovena specifická kritéria a na jejich základě jsou metodiky porovnány. Taktéž je zde uveden a zdůvodněn výběr vhodné metodiky pro modelová ICT oddělení nebo společnosti. Vlastní přínos autora spočívá hlavně v porovnání vybraných metodik a ve zdůvodněném výběru vhodné metodiky pro modelové ICT oddělení nebo společnost.