TPM - Trusted Platform Module - Eichenmann, Filip (2012)
Práce začíná popisem architektury čipu TPM a vysvětlením souvisejících pojmů. Dále jsou uvedeny základní funkce, které čip nabízí. V další části jsou představeny zásady pro implementaci a nasazení TPM, označované jako best practices a následně jsou obecně naznačeny možnosti využití čipu v praxi. Samostatná kapitola je zaměřená na kritiku TPM a vysvětlení jednotlivých argumentů. Větším celkem je představení programů, které TPM využívají a jejich porovnání v tabulce vzhledem k základním funkcím TPM. Programy byly rozděleny do tří skupin -- přímá podpora v OS, předinstalované nástroje a samostatná komerční řešení. V poslední kapitole je představena konkrétní firma a její IT struktura. Na to navazuje navržení možných řešení, jak lze využít čip TPM v této dané situaci. Součástí je naznačení postupu při aplikování daných řešení. V závěru jsou shrnuty výsledky a přínosy práce.