TPM - Trusted Platform Module - Eichenmann, Filip; Pavlíček, Luboš; Palovský, Radomír, 1959-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Práce začíná popisem architektury čipu TPM a vysvětlením souvisejících pojmů. Dále jsou uvedeny základní funkce, které čip nabízí. V další části jsou představeny zásady pro implementaci a nasazení TPM, označované jako best practices a následně jsou obecně naznačeny možnosti využití čipu v praxi. Samostatná kapitola je zaměřená na kritiku TPM a vysvětlení jednotlivých argumentů. Větším celkem je představení programů, které TPM využívají a jejich porovnání v tabulce vzhledem k základním funkcím TPM. Programy byly rozděleny do tří skupin -- přímá podpora v OS, předinstalované nástroje a samostatná komerční řešení. V poslední kapitole je představena konkrétní firma a její IT struktura. Na to navazuje navržení možných řešení, jak lze využít čip TPM v této dané situaci. Součástí je naznačení postupu při aplikování daných řešení. V závěru jsou shrnuty výsledky a přínosy práce.
Vedoucí práce: Luboš Pavlíček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses