Letiště Ruzyně - dostupnost a obslužnost - Navrátil, Jakub (2012)
Tato práce se zaměřuje na dva problémy, které v poslední době nejvíce trápí pražské letiště. Cílem práce je shromáždit pokud možno co nejvíce relevantních informací o daných problémech a zjistit jaké řešení by bylo nejlepší. Prvním z problémů je plánovaná stavba paralelní přistávací dráhy, se kterou nesouhlasí velké množství občanů bydlících v okolí, druhým tématem pak je spojení letiště s centrem Prahy. V teoretické části jsou tyto problémy popsány a jsou zde také přiblížena možná řešení. V práci jsou využity zdroje z obou stran diskuze, například v případě dráhy jsou brány v úvahu jak připomínky různých občanských sdružení zaměřených proti výstavbě, tak i studie od Odboru dopravy a informace poskytované přímo Letištěm Praha. V praktické části jsou pak zveřejněny výsledky dotazníkového šetření provedeného za tímto účelem.